Een Italiaanse maaltijd begint altijd met voorgerechten, maar deze kunnen natuurlijk ook als hapjes bij de borrel of als lunch geserveerd worden. De selectie op deze pagina beslaat een culinaire reis door heel Italië.
 
Antipasti - Voorgerechten
  • Piatto Misto di Salumi Tipici
  • Verschillende typisch Italiaanse vleeswaren, geserveerd met focaccia (brood met olijfolie en kruiden) en olijven met feta en zongedroogde tomaten
  • Formaggi Misti
  • Verschillende typisch Italiaanse soorten kaas, gerserveerd met stokbrood
  • Strudel di Zucchine
  • Courgettestrudel met ham en kaas
  • Tortino Tirolese
  • Tortino Antonella
  • Tortino Primavera
  • Een tortino is een hartig taartje. De Tirolese is gemaakt van aardappels, gerookt spek en kaas, de Antonella bestaat uit Tiroler spek, eieren en kaas. De Primavera is een taart van seizoensgroente.
  • Insalata Russa
  • Insalata Caprese
  • Rijst Salade
  • Salades moeten bij de Italiaanse dis niet ontbreken. Russa is een groentesalade met ei, mayonaise en tonijn, terwijl Caprese de beroemde salade van mozzarella en tomaten is, alles verrijkt met verse kruiden. De Rijst Salade is op basis van afgekoelde rijst, verrijkt met kaas, eieren, groente, zoetzuur, worst, en kruiden.
  • Bruschetta Tradizionale
  • Bruschetta del Bosco
  • Bruschetta Fume
  • Bruschetta Primavera
  • Bruschetta is geroosterd, landelijk lichtbruin brood met een stevige korst, typisch als dikke sneden geserveerd, bedropen met olijfolie en ingewreven met knoflook. Tradizionale is met gehakte tomaten, mozzarella en basilicum; de del Bosco is van Tiroler spek en paddestoelen; en Fume is belegd met gerookte zalm en roomboter. De Primavera is belegd met gegrilde groenten.
  • Rissois di Gamberi
  • Rissois di Tonno
  • Rissois con Carne Piccante
  • Rissois is een pittig (gevuld) deeghapje op Portugese wijze, gepaneerd en daarna gefrituurd. De vulling kan bestaan uit gamba's, tonijn of pittig gekruid vlees.
    Home - Caterina - Menukaart - Pizza Oven
    Workshops - Werkgebied - Contactformulier