Als iets de Italiaanse keuken symboliseert, is het wel pasta. Voor veel Italianen is de maaltijd niet compleet zonder pasta. Pasta is er in veel soorten, zowel vorm, kleur en structuur verschillen en iedere Italiaanse regio kent zijn eigen pastasauzen. De perfecte combinatie van de vorm en de ingrediënten van de saus levert een subliem gerecht op.
 
Primi Piatti - Pasta gerechten
  • Lasagna Tradizionale
  • Lasagna Vegetariana
  • Heerlijke, sappige saus tussen dunne lagen eierpasta, verrijkt met bechamelsaus en Parmezaanse kaas. Het lijkt erop dat lasagna al bestond in het antieke Rome. De bekendste lasagne zijn de soorten uit Bologna, klassieke lasagne uit de lokale traditie.
    Lasagna Tradizionale is gevuld met bolognesesaus (rundvlees, groenten en tomaten), de Lasagna Vegetariana is met een saus van groenten gemaakt.
  • Rotolo di Spinaci
  • Verse eierpasta-rol gevuld met spinazie, ricottakaas en Parmezaanse kaas.
  • Crepes al Radicchio Rosso
  • Crepes ai Funghi
  • Crêpes zijn dunne gevulde pannenkoekjes, die in de oven worden gebakken met een handje Parmezaan, bechamelsaus of roomboter. Het recept komt oorspronkelijk uit Frankrijk maar in de laatste decennia kreeg het een belangrijke rol in de Italiaanse keuken. Crêpes al radicchio rosso hebben een vulling van rode sla en ricottakaas, en crêpes ai funghi zijn gevuld met bospaddenstoelen en ricottakaas.
  • Gnocchi Bologna
  • Gnocchi Bolzano
  • Gnocchi Milano
  • Gnocchi Venezia
  • Gnocchi zijn zachte, heerlijke deegballetjes gemaakt van aardappel en tarwemeel. De naam is afgeleid van het woord “gnocco”, wat klont betekent. Het ziet er best schattig uit en daarnaast is het ook nog eens erg lekker.
    De gnocchi Bologna is verrijkt met bologne-saus, de “gnocchi Milano” met Gorgonzolasaus (een Italiaanse schimmelkaas), en Gnocchi Venezia met garnalen, courgette en saffraan.
  • Spetzli Verdi
  • Spätzle zijn deegballetjes van tarwebloem, ei en water. Van oorsprong uit Schwaben en Beieren maar ook heel geliefd in de traditionele keuken van Zuid-Tirol en Trentino (Noord Italie). Normaal gesproken is het een bijgerecht bij wild en vlees maar ze zijn ook heerlijk als hoofdgerecht.
    De Spätzli Verdi zijn groene spätzle omdat er spinazie aan toe gevoegd is, geserveerd met een smulsaus van Tiroler spek, room en Parmezaanse kaas.
  • Tagliatelle Bolognese
  • Tagliatelle ai Funghi
  • Tagliatelle al Gorgonzola
  • Tagliatelle alle Verdure
  • Tagliatelle al Salmone
  • Tagliatelle is een traditionele vorm van eierpasta, meestal lintvormig, en gemaakt in nestjes. Tagliatelle komt oorspronkelijk uit Emilia-Romagna in Noord Italië. Aangezien de Tagliatelle over het algemeen gemaakt wordt als verse pasta is de textuur poreus en ruw, waardoor het ideaal is voor dikke en smaakvolle sausen.
    Tagliatelle Bolognese is bereid met de traditionele bolognesesaus, de "ai funghi" met een ambachtelijk saus van bospaddenstoelen en Tiroler spek , de "al Gorgonzola" met een heerlijk saus van Gorgonzola kaas , de "alle Verdure" met een smaakvolle saus van groenten en de Tagliatelle al Salmone met een sjieke saus van gerookte zalm en room.
  • Spaghetti al Pomodoro
  • Spaghetti Bologna
  • Spaghetti alle Verdure
  • Spaghetti alle Cozze
  • Spaghetti is één van de bekendste pastasoorten. De oorsprong staat niet helemaal vast; men denkt dat Marco Polo (Italiaanse ontdekkingsreiziger) het recept uit China heeft meegenomen. Het staat echter inmiddels bekend als een echt Italiaans recept. De naam "spaghetti" stamt af van het Italiaanse woord "spaghetto", waarmee bindtouwtjes bedoeld worden.
    "Spaghetti al pomodoro" wordt geserveerd met de traditionele en altijd lekkere tomatensaus, de “Bologna”met de beroemde bolognesesaus , de “alle verdure”met een voortreffelijke groentesaus en “alle cozze” is een spaghetti met mosselen in een pikante tomatensaus.
    Home - Caterina - Menukaart - Pizza Oven
    Workshops - Werkgebied - Contactformulier